Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Što je to pametna kuća ?

Pametna ili inteligentna kuća je kuća u kojoj imate apsolutnu mogućnost upravljanja, nadzora, podešavanja i prilagođavanja vašeg životnog prostora vašim specifičnim potrebama i željama.

82fe6e7b9b

Vaš dom tako postaje odraz vaših navika i životnog stila, a sve se to odvija kroz jedinstven i sveobuhvatan sustav inteligentne instalacije. Taj sustav prožima kuću na isti način kao i klasične električne instalacije, a pomoću njega možete na lagan i vrlo jednostavan način upravljati baš svime – rasvjetom, grijanjem i klimatizacijom, roletama, tendama i zastorima, multimedijom – audio sustavom i TV-om, garažnim i dvorišnim vratima, vrtnim sustavom zalijevanja, kućanskim aparatima...

- i to čak i kad niste kod kuće! Uz to možete integrirati i protuprovalni sustav, mnogo efikasniji od onog klasičnog, a također i videonadzor i portafone, te ponovo – sve to koristiti i time upravljati 'na daljinu'. 
Za pametnu kuću često se kaže da radi po načelu 'sve na dugme'. No, u praksi je situacija daleko bolja od toga. Ukoliko živite u pametnom domu, nije nužno da svim sustavima upravljate na način kao i do sada – da pritišćete dugme za sve što vam treba. Inteligentni sustav nosi svoju laskavu titulu upravo zbog toga što može automatski upravljati vašim domom, prema kriterijima ili događajima koje vi prethodno odredite (tzv. scenarijima). Dakle, on je samostalan i reagira sukladno vašim željama, a u tom svjetlu njegova primjena u svakodnevici ograničena je samo maštom ☺ 
Najvažnije od svega, inteligentni sustav nema 'slabu točku'. Ne postoji neki središnji uređaj (tzv. centralna jedinica) čiji vas kvar ostavlja bez vašeg komfora. Pametna kuća sastoji se od desetaka nezavisnih uređaja jednostavne funkcionalnosti, a kvar bilo kojeg od njih ne utječe na vaš život više nego što bi utjecao kvar bilo kojeg kućanskog aparata. Ne čini li vam se da je vrijeme za evoluciju stanovanja?

 

Izvor: Nordom

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 29 Srpanj 2013 07:46
na vrh članka