Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Najuža kuća na svijetu

Najuža kuća na svijetu

Najuža kuća na svijetu, Keret House, otvorena je krajem prošle godine, između zgrada u Varšavi, u Poljskoj.

worlds-thinnest-house-opens-27

 

Fotografije unutrašnjosti koje Vam donosimo prikazuju iznenađujuće prostran interijer, s obzirom na širinu koja varira od 122 gdje je najšira do samo 72 cm u najužem dijelu.

worlds-thinnest-house-opens-22  

worlds-thinnest-house-opens-24

worlds-thinnest-house-opens-25

Ipak njena malena veličina nije uspjela spriječiti arhitekta Jakuba Szczesny iz ureda Central, da tu smjesti kuhinju, kupaonicu i tuš, kao i jednokrevetnu spavaću sobu. Po danu je ovo jako dobro osvjetljeno, što je karakteristika koju Szczesny pripisuje korištenju materijala od polikarbonata, koje su svijetle boje, i koje zbog relativno male debljine maksimiziraju širinu unutarnjeg prostora.

Projekt je nazvan Ermitaž, ali je poznatiji kao Keret House, s obzirom da u njoj vrijeme provodi izraelski pisac Etgar Keret. 

worlds-thinnest-house-opens

Kuća zbog svoje površine, prema građevinskom zakonu koji je na snazi u Poljskoj, nije zavedena kao kuća, već kao umjetnička instalacija.

Površina objekta iznosi 14,5 kvadratnih metara, to je jednostavna trougla čelična konstrukcija, izolirana sendvič panelima i obložena ivericom. Podignuta je iznad površine ovog prolaza, struju je dobila od susjedne zrade i ima nezavisne vodovodne instalacije ( kao vodovodni sustav na nekim brodovima)

Kuća je na tri kata koji su povezani ljestvama. Na prvom katu je kuhinja sa kupaonicom i blagavaonicom. Na drugom je spavaća soba sa radnim stolom, a postoji čak i mini potkrovlje za odlaganje stvari. I interijer i eksterijer su u bijeloj boji.

worlds-thinnest-house-opens-21

worlds-thinnest-house-opens-34

Ulaz u kuću je riješen pokretnim stepenicama, koje se na pritisak gumba spuštaju i podižu. Kada su podignute , dio se podvlači pod kuću koji zatim postaje dio poda.

 

 Izvor: ArchDaily

na vrh članka