Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Kuća list

Arhitektonski ured iz Mumbaia SJK Architects projektirao je ovaj obiteljski topli dom kojeg karakteriziraju betonske nadstršnice u obliku lišća.Kuća je smještena u obalnom gradu Alibaug u Indiji, a arhitektonski ured SJK je podijelio životni prostor kuće na pet prostorija koji se lepezasto širi oko centralnog dvorišta i velikog drveta.

kuća list graditeljstvo.hr

Betonske krovne nadstršnice, koje pridržavaju čelični stupovi, štite svih pet soba, koje uključuju četiri prostora okružena staklom i otvorenu dnevnu sobu koja graniči sa bazenom i jezercem punim ljiljana.

 

kuća list graditeljstvo.hr

„Klijent je imao ideju da kuća ima mahune koje se preklapaju i stvaraju razliku između svakog dijela kuće“, rekli su arhitekti. „Oni su željeli da kretanje između tih mahuna bude kroz otvoreni prostor koji obuhvaća stabla koja se već nalaze na parceli.“

kuća list graditeljstvo.hr

U jednoj od mahuna smješta je dnevna soba, dok su u drugima smještena kuhinja, dječja sobu i spavaća soba. Dvije spavaće mahune također imaju svoja privatna dvorišta. Drvena vrata se preklapaju kako bi pogled na vrt bio što bolji, a pored toga se stakleni zidovi mogu ukloniti ako se želi stvoriti otvoreniji prostor.

kuća list graditeljstvo.hr

Nedostatak simetrije omogućava kretanje zidova po potrebi, otvoreni kada trebaju ili zatvoreni kako bi imali privatnost. Ovo omogućava da sunce i vjetar uđu u mahune u savršenoj količini, tako da je kvaliteta zraka i svjetla idealna.“

kuća list graditeljstvo.hr

Polirani betonski podovi se mogu pronaći po cijeloj kući. Arhitekti su se također trudili da zadrže većinu postojećeg biljnog svijeta na parceli, uključujući drveće kokosa i manga.

 Izvor:  gradjevinarstvo

na vrh članka