Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Londonski živi zid

 

Londonski živi zid

 

Rubensov hotel Palace u Londonu od prošlog mjeseca je dom najvećem živom zidu u britanskoj prijestolnici. Bujni živi zid na fasadi luksuznog hotela sa preko 10 000 biljaka projektirao je Gary Grant. 

01 london-largest-livingwall1

 

Robusni živi zid ne pruža samo posjetiteljima da uživaju u tom vertikalnom vrtu, nego pomaže i u čišćenju zagađenog zraka jer privlači gladne oprašivače poput pčela i leptira.

 

Redovi i redovi cvijeća, paprati i  zeljastih biljaka usidreni su u 16 tona tla koja se protežu na površini od 344 kvadratnih metara, duž cijele jedne strane Palace hotela u Viktoriji u Londonu. Otkrivena prošli mjesec, bogata živa fasada planirana je u suradnji sa hotelom Palace, okrugom Viktorija, arhitektom Gary Grantom, te tvrtkom Treebox koja će održavati zelenilo, i uz pomoć Kraljevskog hortikulturnog društva (The Royal Horticultural Society), koje je preporučilo najbolje biljke za privlačenje pčela, leptira i ptica. Zajedno će suradnici tražiti nove i jedinstvene prostore koje bi mogli pretvoriti u zelene površine na području Londona. One neće koristiti samo lokalnom stanovništvu već i njihovom okolišu.

 

02 london-largest-livingwall2 

 London-Lar9

Područje oko novog zida podložno je površinskim poplavama tijekom jakih kiša. Zeleni zid na Palace hotelu se navodnjava korištenjem viška vode sakupljene sa krovova, što ga čini održivim i lakim za održavanje, a također pomaže da se višak vode apsorbira tijekom jakih oluja. 

Ovaj predivan zeleni zid učinit će hotel Palace novim zelenim simbolom Londona, a nadamo se da će uspješno inspirirati i druge da slijede ovaj primjer.

03 london-largest-livingwall5

London-Lar7

 

 

Izvor: Inhabitat

na vrh članka