Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Usmjereno bušenje u tehnologiji »Pipe bursting«

 

Svima je poznato da je klasična obnova cjevovoda dugotrajna i neprijatna, posebice ukoliko uključuje obnovu ispod kolnika i tako za duži vremenski period onemogučava protok prometa, koji je u poslijednje vrijeme od životne važnosti. Nedaće te vrste našim načinom izvedbe radova nestaju – izvedba je vremenski kraća i zahtjeva manji prostor za radove.

shema grundo graditeljstvo.hr

Nudimo vam alternativu koja uključuje savjetovanje, planiranje i pomoč pri traženju najisplativijega rješenja. Rješenje mora jamčiti brzinu i ekonomičnost s minimalnim utjecajem na okoliš te maksimalnom kakvočom izvedbe. Tehnologija koju predstavljamo u zapadnoj Europi se upotrebljava več neko vrijeme a mi smo je vrlo uspješno prenjeli na naše prostore. Postoječi urušeni ili dotrajali vodovi nadomjeste se kvalitetnim polietilenskim, polipropilenskim ili drugim cijevima na koje se mogu ugraditi svi potrebni priključci . Pri rekonstrukciji kanalizacije moguće je obnoviti samo cijevi, šahtovi ostaju netaknuti. Promjena cijevi maguća je cijevima manjeg, istog ili većeg promjera

shema grundo graditeljstvo.hr

 

Metoda je namjenjena izmjeni starih i dotrajalih vodovodnih, plinskih ili kanalizacijskih cijevi. Metoda je statička. Za izvedbu je nužna minimalna građevinska jama na ulaznoj i izlaznoj strani. Izvedba obnove cjevovoda je izuzetno ekonomična i brza. Novougrađene cijevi mogu biti polietilenske, metalne, polipropilenske, poliesterske i duktilne. Metoda ne uzrokuje vibracije i buku tijekom radova.

shema grundo graditeljstvo.hr

 

Metoda je primjerena za obnovu:

 

- svih vrsta cijevi (beton,željezo, plastika, polietilen, duktil, poliester)

 

- uvlačenje nove cijevi manjeg, večeg ili istog promjera

 

- promjera od fi 40 mm do 1200 mm

 

- dužine do 500 m u jednom komadu

- umetanja nove cijevi bez građevinske jame

 Izvor: Vilkograd

na vrh članka