Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Spiralne stepenice napravljene od natur drveta

Spiralno naslagani drveni kvadri formiraju ovo neobično stepenište projektirano od strane arhitektonskog ureda QC za jedan stan u Poljskoj. Taj arhitektonski ured sa sjedištem u Rzeszovu, projektirao je ovo stepenište prilikom renoviranja stana za jedan mladi par, a koji se sastoji od mnogo drvenih kvadri od smreke koji se rotiraju oko centralnog zgloba do vrha na katu.

spiralne stepenice 1 graditeljstvo.hr spiralne stepenice graditeljstvo.hr

Blokovi drveta su slijepljeni i povezani sa čeličnim šipkama radi dodatne strukturalne stabilnosti, a neki su dodatno pričvršćeni na zid sa čeličnim šipkama. „Ideja je bila da se naprave stepenice slične tipu 'kutija na kutiji", koje se sastoje od drvenih gazišta prirpemljenih za laku montažu“, izjavio je arhitekt Lucjan Kuc.

spiralne stepenice graditeljstvo.hr spiralne stepenice graditeljstvo.hr

Kako bi svakom bloku dali jedinstveni istrošeni izgled, arhitekt Kuc je drvo polio vodom i zatim ga osušio u peći kako bi se ono proširilo i ispucalo. „Jedini problem je bilo sušenje takvih velikih komada drveta, a kako bi dobili zadovoljavajuće rezultate, drvo je sušeno tri puta“, rekao je Kuc. „Ovaj proces je očvrsnuo drvo, i rezultat je bio pomalo ispucano drvo koje ima jedinstveni izgled.“

spiralne stepenice graditeljstvo.hr spiralne stepenice graditeljstvo.hr

„Razlog za sušenje dijelova stepenica je bilo jedino tehničko rešenje, ali je konačni 'istrošeni efekt' utjecao na osobnost drveta i na cijeli prostor“. Stepenište povezuje jedinstveni prostor dnevne sobe i kuhinje u prizemlju sa spavaćom sobom i kupaonom na katu.

 

 Izvor: gradjevinarstvo

Više u ovoj kategoriji: « Design by MODO-STUDIO
na vrh članka