Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

ArtEnergy projekt

1040662 10151561518994550 1567732585 o

U Zagreb stižu impozantne instalacije, eko - radionice, urbani vrt, besplatna predavanja i jedinstveni samoodrživi koncert pokrenut snagom biciklista!

Posljednji tjedan u lipnju po prvi puta donosi nam jedinstveni spoj umjetnosti, novih tehnologija te glazbe! ArtEnergy projekt namjenjen je da osvijesti i inspirira na važnost očuvanja okoliša, iskoristivosti otpadnog materijala i odgovornosti prema Zemlji. EUNIC Hrvatska (Mreža kulturnih instituta Europske Unije), najstarija umjetnička institucija Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Muzej ulične umjetnosti te Laboratorio Alchemico isprepleli su tradicionalne i urbane kreativne energije kako bi stvorili bogat i atraktivan vizualni program čiji je cilj kreativno i smisleno obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju u suradnji s hrvatskim i europskim institucijama kao primjer suradnje u ime kulture i ekologije.

U razdoblju od 20-og do 29-og lipnja biti ćemo svjedoci nastanka dvaju impozantnih instalacija: one priznatog talijanskog umjetnika DEM-a poznatog po svojim surealnim instalacija, slikama i muralima koji će u vanjskom okolišu Hrvatskog društva likovnih umjetnika sagraditi 3,5 m visoku instalaciju isključivo od prirodnih materijala pronadjenih u šumi.
http://www.geniusterrae.org/

Druga instalacija nastati će pod budnim okom poznate hrvatske umjetnice Kristine Lenard. Unutrašnjost iste činit će oaza sa posebnim uvjetima za uzgoj: ribe i biljke koje čine dio samoodrživog sustava hidroponskog uzgoja. 
Unutar cijele instalacije ponavlja se simetrija i provlace pet struktura platonskih tijela.

Centralni dogadjaj održati će se 29.lipnja u prostoru ispred i unutar Hrvatskog doma likovnih umjetnika kao početak obilježavanja ulaska Hrvatske u Evropsku Uniju. 
Udruga Parkticipacija koja će tokom ovog razdoblja stvarati urbani vrt ispred HDLU-a i I'MM_Media Lab tog će dana održati predavanja, ekološke radionice permakulture i urban gardeninga, održivosti i recikliranja u kojima će gradjani imati prilike aktivno sudjelovati.

https://www.facebook.com/ParKticipacija

http://immmedialab.wordpress.com/


Vrhunac večeri obilježiti će jedinstveni održivi koncert muzičke grupe How Convinient! Po prvi put u Zagrebu mehanička snaga pedala stvoriti će energiju za pokretanje sound systema i na taj način omogućiti glazbenicima da sviraju! Publika će neposredno biti uključena u proces stvaranja energije potrebne za koncert vozeći bicikle koji su spojeni na sound system dok muzičari sviraju. 

https://www.facebook.com/howconvinient?fref=ts

http://bike-power.co.uk/

ArtEnergy projekt ostvaren je u suradnji s: Grad Zagreb, Austrijski kulturni forum, Francuski institut u Zagrebu, Talijanski Institut u Kulturi u Zagrebu, Goethe-Institut, British Council, Aula Cervantes, Institut Camoes te u suradnji s građanskom inicijativom Parkticipacija i I'MM_Lab.

Detalje o radionicama i rasporedu programa 29.lipnja donosimo uskoro!!!

 

Izvor: ArtEnergy

na vrh članka