Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Boja koja blokira Wi-Fi valove

Znanstvenici sa Sveučilišta u Tokiju su objavili da su proizveli posebnu vrstu boje koja blokira bežične signale, što je idealno za onemogućavanje pristupa vašoj bežičnoj kućnoj mreži bez postavljanja zaštite.

 

Boja sadrži aluminijsko-željezne okside koji imaju rezonancu na istoj frekvenciji kao i Wi-Fi ili drugi radio valovi, što dovodi do upijanja valova i njihovog blokiranja. Krečenjem cijele prostorije ovom farbom onemogućiti ćete da podaci bežično izađu ali i uđu u nju.

 

boja koja štiti od Wi-Fi signala

 

Cijena ove boje kretati će se oko 12 eura po kilogramu, a njena masovna proizvodnja očekuje se uskoro.

 

Znanstvenici tvrde da je ovaj način sprečavanja pristupa osjetljivim podacima od neovlaštenog korisnika prije svega brz i jeftin. U današnje vrijeme, većina kompanija mora puno uložiti u složene softvere za enkripciju kako bi se osigurali od hakera.

 

 

Kazališta, kina, fakulteti i ostali koji ne žele mobilnu telefoniju u svom prostoru također mogu profitirati od ovog izuma.

"Ovom bojom mogli bi blokirati signale mobitela i na taj način spriječiti da telefoni zvone za vrijeme projekcije filma"
Shin-ichi Ohkoshi, Sveučilište u Tokiju "

Današnji telefoni rade na frekvencijama oko 1,5 GHz, ali ova boja može apsorbirati i tako niske frekvencije. Ukoliko bi ste npr. kinodvoranu pravilno ofabrabali ovom bojom, spriječili biste zvonjavu mobitela dok gledate film.

 

 

 

 

 

 

Izvor:Dar

 

na vrh članka