Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Lunos ventilacijski sistemi - Rekuperacija e2

Lunos ventilacijski sistemi za životne prostore s toplinskom rekuperacijom

Lunos e2 je sustav s iznimno visokim povratom topline, koji iznosi 90,6 %. Prednost koju dobiva kupac, je odgovarajuća izmjena zraka pri potpuno zatvorenim prozorima i velika ušteda kod grijanja. Lunos e2 poznat je po niskoj cijeni ugradnje, nije potrebno provlačiti ventilacijske cijevi i zato je vrlo primjeren stambenim objektima jer ne narušava izgled prostora i ne zahtjeva velike intervencije pri ugradnji.  Na godišnjoj razini rekuperacijska jedinica potroši približno 3€ energije. Filteri su trajni i može ih se prati pod tekućom vodom.

rekuperacija-e2

Ventilacijski sistem koji je u njemačkoj nagrađen industrijskom nagradom " Best of 2012" i nagradom za energetsku učinkovitost "Best product of the year 2012" u kategoriji funkcionalnosti i ekologije.

 

Prednosti Lunos e2

Elektromotori visoke učinkovitosti s najnovijom ekonomičnom i ekološkom tehnologijom s mehaničko obrađenim i posebno poboljšanim ventilatorima su ventilacijsku buku skoro eliminirali. Sa skupa svega 16,5 dB na 1.stupnju, 19,5 dB na 2.stupnju i 26dB na 3.stupnju rada (što odgovara 17,32 odnosno 38m3/h volumenskog kapaciteta) daleko su ispod potrebne granične vrijednosti po DIN propisanim normama za spavače sobe i boravišne prostore. Za usporedbu, smanjenje od 3 dB može prepoloviti intezitet zvuka.Ventilator, koji se drži norme, glasniji je 16 puta. Dakle postavljamo nova mjerila u smislu razine buke pri ventilaciji.

Prijatelj okoliša

S izračunatom potrošnjom 0,09w/m3/h energetska učinkovitost e2 je nenadmašna i stoga aktivno doprinosi zaštiti okoliša, kao i uštedom koja se osjeti u novčaniku. Odredbe aktualnog standarda DIN 1946-6 za energetsku učinkovitost uređaja mnogostruko su premašena. Što govori o izvrsnosti e2 rekuperacijske jedinice.

Inovativnost

E2 djeluje po poznatom principu regenerativne izmjene topline, koju je tvrtka LUNOS poboljšala gotovo do savršenstva. Takozvani acuvent-spremnik topline nalazi se na sredini zračnog toka, kojeg stvara ekonomični motor s aksijalnim ventilatorom.S izmjenom smjera protoka zraka, koji je namjenski uzrokovan djelovanjem ventilatora, keramička jezgra puni se toplinskom energijom zraka, koji izlazi iz prostora, te je predaje dovodnom zraku. Taj proces toliko je učinkovit, da se pri prozračivanju izgubi manje od 10% energije za grijanje. Za uravnoteženi odvod i dovod zraka potrebno je ugraditi dvije jedinice, odnosno parni broj rekuperacijskih uređaja e2. Jednako tako važan je i učinkoviti filter. Alergičari mogu duboko udahnuti jer cvjetni prah, prljavština i prašina ne mogu u životne prostore. Filteri su trajni i jednostavni za čišćenje.

Najmanji rekuperator

E2 je najmanji decentralizirani ventilatorski uređaj za prozračivanje životnih prostora s rekuperacijom topline i djeluje na principu regenerativnog povrata topline. Pomoću najmodernije tehnologije uspjelo nam je izraditi toplinski spremnik iz keramičkog kompozita, koji vraća 90,6% toplinske energije. Kombinacija s visoko učinkovitim i ekološkim elektromotorom te pametnim balansiranjem omogučila je LUNOS-u razvoj najisplativijeg uređaja za ventilaciju.

Kompatibilnost

Gdje se već ugradio neki od LUNOS-ovih ventilacijskih sustava, e2 se lako može ugraditi u postojeće otvore u vanjskim zidovima tipa ALD-R 160 ili ALD-R 160 sa svim LUNOtherm elementima. U kombinaciji s LUNOtherm fasadnim elementom ostaje kod prozorskog okvira jedva vidljiva razlika. Rešetke i instalacija u zidu više nisu potrebni.

Svestranost

LUNOS e2 pogodan je za novogradnju i kod sanacije objekata. Pri novogradnji se može predvidjeti zidno kučište za kasnije umetanje e2 u zid ili se kasnije odnosno pri sanaciji ugradi s probijanjem zida u promjeru 162mm, što se izvodi posebnom bušilicom. Pri tome zid mora imati minimalno 30cm debljine (skupa s izolacijom). Uređaj se s nisko naponskim kablom (12V) izravno poveže s upravljačkom jedinicom.

Izvor:Lunos 

Više u ovoj kategoriji: « Više o King ugradbenim ložištima
na vrh članka