Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

NOMAD mikro-dom nudi jeftin način život

NOMAD mikro-dom nudi jeftin način život

Kanadsko poduzeće NOMAD Homes proizvelo je novi koncept mikro-kuće koji ima samo 9,2 kvadratna metra površine, može se isporučiti u paketu, funkcionira na jednostavan način i navodno je kuća laka za montažu. Preduzeće je pokrenulo kampanju na internetu za prikupljanje sredstva za proizvodnju i sada namjerava prodavati osnovnu verziju ovog doma za manje od 20.000 eura.

nomad micro kuća graditeljstvo.hr

Mikro-dom sadrži dnevni boravak, kuhinju, kupaonu u prizemlju, a na katu kuće spavaću sobu te sa svojom malom površinom od samo 9,2 kvadaratna metra postoji u tri verzije, sa uključenim dodatnim elementima zavisno od željenog modela i cijene.

nomad micro kuća graditeljstvo.hr

Osnovni model ima kuhinjske elemente, police, dovoljno skladišnog prostora, podove od laminata, rasvijetu i povezane električne utičnice, a ako se odlučite za potrošnju malo više novaca mikro- kuća donosi dodatke poput solarnog energetskog sistema, pročišćavanja otpadnih voda i sakupljanja kišnice te se ispred kuće može dodati i drveni trijem kako bi imali dodatni otvoreni prostor za uživanje.

nomad micro kuća graditeljstvo.hr

Građevinski materijali uključuju strukturno izolirane metalne panele i fasadne obloge od pocinčanog metala, dok je unutrašnjost obložena medijapanom. Poduzeće obećava da će NOMAD mikro-dom biti otporan na insekte, vlagu i vatru, i navodi potencijalna korištenja mikro-doma u vidu studentskog stanovanja, socijalnog stanovanja i kao privremeni smeštaj.

nomad micro kuća graditeljstvo.hr

NOMAD mikro-dom je trenutno predmet internet kampanje. Ukoliko sve prođe dobro, predložena početna cijena za osnovni model će biti oko 20.000 eura. Naravno, to može biti dug i nesiguran put prije nego što se ovaj koncept kompjutorskih prikaza razvije u stvarnost, ali ovo je svakako zanimljiv projekt koji ćemo i dalje pratiti. 
 
Izvor:gradjevinarstvo
na vrh članka