Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu

Upute kako se postavljaju vinilne naljepnice !

Molimo vas da pratite svaki korak i strogo se pridržavate uputa.

41231287349403 480article

1.

Pobrinite se da je površina na koju želite aplicirati naljepnicu glatka i da nema vlage. Ukoliko je površina hrapava i neravna ili vlažna, naljepnica bi se mogla nepravilno zalijepiti ili odlijepiti odmah nakon postavljanja te se u tom slučaju neće moći ponovno zalijepiti. Preporučamo da površinu obrišete suhom krpom prije apliciranja naljepnice. Ukoliko postavljate naljepnicu na namještaj, stakla ili ogledalane koristiti deterdžente na toj površini prije postavljanja naljepnice.

 

2.

Izvadite naljepnicu iz tube i raširite na stolu ili podu. Primijetiti ćete da se smotuljak sastoji od 3 dijela:

  1. Bijela pozadinska folija na koju je naljepnica sa motivom zalijepljena, a koja sa stražnje strane ima iscrtane žute kvadrate,
  2. Prozirna transferna folija sa prednje strane naljepnice (sa strane s koje možete jasno vidjeti motiv koji želite aplicirati na zid),
  3. Između dvije spomenute folije nalazi se vinilna folija koja je zapravo Vaša naljepnica koja će biti zalijepljena na željenu površinu.

Uzmite bankovnu, osobnu ili sličnu karticu te dobro "ispeglajte" cijelu površinu naljepnice kako biste dobro zalijepili vinilnu naljepnicu za prozirnu foliju i pritom istisnuli balončiće zraka. Ukoliko imate naljepnicu sa više komada motiva (npr. set leptira) pojedine motive možete izrezati i razmjestiti gdje hoćete na željenoj površini. Nakon eventualnog izrezivanja ponovo popeglajte plastičnom karticom. Naravno, pri istiskivanju zraka molimo pripazite da "peglate" od sredine prema van kako bi taj isti zrak stvarno i izašao van.

3.

Okrenite naljepnicu tako da je površina sa žutim kvadratima okrenuta zidu, a Vama je okrenuta strana kroz koju možete vidjeti motiv. Odredite gdje će se naljepnica nalaziti na Vašem zidu. Naljepnicu možete početi aplicirati na 2 načina:

  1. Način postavljanja manjih naljepnica koje možete lako pridržavati (<70x70 cm): Odlijepite 5-10 centimetara bijele pozadinske folije tako da vinilna naljepnica s motivom ostane na prozirnoj foliji. Prozirnu foliju sa vinilom zalijepite na zid tako da je prozirna folija naprijed. Kad taj dio zapeglate karticom i istisnete mjehuriće zraka krenete lagano rukom od ispod povlačiti bijelu foliju dok drugom rukom zapeglavate prednji dio naljepnice.
  2. Način postavljanja velikih naljepnica(>70x70 cm): Ljepljivom trakom zalijepite krajeve naljepnice 20 – 30 cm ispod gornjeg ruba naljepnice. Dio bijele folije iznad ljepljive trake pažljivo odlijepite tako da vinilna naljepnica ostane na prozirnoj transfernoj foliji. Bijelu pozadinsku foliju iznad ljepljive trake odrežite skalpelom. Prozirnu foliju sa motivom lagano počnite lijepiti za zid tako da karticom povlačite od sredine prema vanjskom dijelu naljepnice i istišćete zrak. Kad je gornji dio naljepnice zalijepljen maknite ljepljivu traku i od ispod povlačite bijelu foliju a prozirnu zapeglavajte na zid.

 

4.

Kad je cijela naljepnica sa prozirnom transfernom folijom zalijepljena za zid popeglajte karticom još jednom cijelu površinu naljepnice.

5.

Krenite lagano odljepljivati prozirnu foliju tako da je ne povlačite okomito sa zida nego povlačite uz zid. Ako nakon skidanja prozirne folije primijetite kakav balončić zraka na motivu uzmite iglu i probušite ga kako biste zrak istisnuli.

6.

Jednom kad je naljepnica na zidu ne može se odlijepiti kako bi se premjestila. Kad ćete htjeti odlijepiti naljepnicu uzmite sušilo za kosu i minutu zagrijavajte rub naljepnice (ili svaki komad naljepnice u slučaju da je ona u više dijelova). Kad je ugrijan lagano ga odlijepite i povlačite uz zid kako biste ga skinuli.

Naljepnicu ne preporučamo postavljati na vrućim mjestima kao npr. iznad štednjaka, radijatora, kamina i sl.

219571287349355 480article

 

 

Izvor: ReFresh

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 29 Srpanj 2013 08:18
na vrh članka